Lån trods RKI

[adservice-comparison-feed-iframe]

Det er ikke umuligt at få et lån, selvom man står registreret i RKI (Ribers Kredit information). RKI er Danmarks største skyldnerregister for privatpersoner og virksomheder.

Det første man skal gøre er at kontakte RKI og finde ud af hvor meget man skylder. Derefter skal man lave en afbetalingsordning, på de lån man er registreret for. Kan man fremvise at man er i gang med at tilbagebetale de gamle lån, er det nemmere at få et nyt lån.

Det er vigtigt at man indhenter flere tilbud om lån, da de forskellige låneudbydere ikke har samme renter og løbetider på lånet. Og hvis man står i RKI, kan man godt forvente at renterne bliver en del højere. Man skal kigge efter ÅOP der står for årlige omkostninger i procent.

Der er nogle lån som er nemmere at få end andre, hvis man er registreret i RKI. F.eks. er et boliglån nemmere at få end et billån eller et forbrugslån, da låneudbyderen dermed har sikkerhed i huset. Betaler man ikke lånet tilbage som aftalt, kan man risikere at miste sit hus og det gør at folk oftere betaler et huslån tilbage, frem for et forbrugslån uden sikkerhed.

Skriv et svar