Kassekredit

En kassekredit er en speciel type lån, som man tager i et pengeinstitut evt. via sit dankort. Man beslutter sammen med banken, hvor stor kredit man kan få, og derefter har man mulighed for løbende at hæve op til et aftalt maksimum. Det er altså først når man hæver mere end beløbet på ens kassekredit, at man laver overtræk.

Da der løbende betales renter af det hævede beløb, som overstiger ens egne penge på kontoen, er omkostningerne ved kreditten variabel. Det vil sige at man kun betaler renter af de penge man har hævet og ikke af hele kassekreditten. Og da man løbende kan betale tilbage, bliver udgifterne ofte ikke så store som ved et rigtigt lån.

For mange virksomheder er kassekreditten en meget vigtig del af deres finansiering, da de kan låne penge, uden først at skulle snakke med banken hver gang. Nogle store firmaer har en kassekredit på flere millioner.

Hvis man er husejer, kan man få det der hedder en bolig kassekredit. Her får banken sikkerhed i ens boligs værdi og kan dermed tilbyde en kassekredit med en særlig lav rente.

Skriv et svar