Billån – Lån penge til at købe bil

Et af de første steder, man skal kigge efter et billån, er de forskellige hjemmesider på internettet, som anbefaler alle slags lånemuligheder. Der kan nemlig være stor forskel på det billigste og det dyreste billån. Angående oplysninger om selve lånet, renter og kredit skal man undersøge ÅOP. ÅOP står for årlig omkostning i procent.

Det er en stor fordel selv at have nogle penge til udbetalingen, da et billån uden udbetaling kan blive dyrt. De fleste finansieringsselskaber forlanger mindst 20 procent i udbetaling. Hvis man køber sin bil hos en bilforhandler, kan de ofte hjælpe med at finde et billån. Men det er en god idé er selv at ordne det, da forhandleren ofte har en aftale med et bestemt finanseringsselskab.

En anden mulighed for et billån er banken, hvor man både kan få et billån med eller uden udbetaling. Hvor høje de årlige omkostninger ender med at bliver, afhænger af hvor langt billånet er, om det er en ny eller en brugt bil man vil have samt hvor stor udbetaling man har råd til at betale.

Desuden kan der være ekstra omkostning ved selve ansøgningen samt ved udfærdigelsen af aftalen.

Det er de færreste som har kontanter liggende til en ny bil og derfor er billån meget populære. Et billån kan også bruges til at finansiere køb af campingvogne og motorcykler.

Når man henvender sig i banken eller ved et finansieringsselskab, får man en individuel aftale om lånets løbetid og størrelse. Hvor lang løbetid man kan få, afhænger bl.a. af ens økonomi samt bilens alder. Ved køb af ny bil, kan løbetiden være op til 10 år, hvorimod løbetiden er mindre ved køb af brugt bil.

Selvom bilen ikke er særlig dyr, kan det ikke betale sig at tage et almindeligt forbrugslån, da renterne er meget højere end et billån. Grunden er at låneudbyderen tager sikkerhed i bilen, så de ikke risikerer at man ikke kan betale pengene tilbage. Kan man ikke det, tager de bilen og sælger den på en bilauktion til højeste pris. Ofte ender man med at tabe mange penge, da en auktionspris ofte er meget lavere end en normal salgspris.

Når man opretter et billån, er det vigtigste at man tjekker ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Her kan man nemt få et overblik over hvad lånet i alt kommer til at koste.

Skriv et svar