Kviklån

Et kviklån kan være en hurtig løsning på ens pengeproblemer på kort sigt, men på langt sigt skal man tænke sig godt om. Renterne og de forskellige gebyrer kan nemlig været meget høje og ÅOP kan i nogle tilfælde komme op på flere hundrede tusinde procent. Især de meget omtalte SMS lån er dyre.

Alle finansieringsselskaber og banker tilbyder stort set kviklån og andre former for forbrugslån. Fordelen ved et forbrugslån er, at man ikke binder de lånte penge til at købe en bil eller ejendom, men kan bruge dem til hvad som helst.

Der skal sjældent stilles sikkerhed i fast ejendom eller andet ved et kviklån. Det giver den store fordel at banken eller låneudbyderen ikke kan tage ens hus eller lejlighed fra en, hvis man ikke betaler lånet tilbage som aftalt. Derimod kommer der mange ekstra renter og gebyrer på lånet, så det er en god idé at overholde betalingsaftalerne.

Den største forskel ved at låne i banken eller i et finansieringsselskab, er at banken må sætte renten op og det må et finansieringsselskab ikke. Bankens renter kan derimod starte på et lavere niveau, så der er ingen klare regler der fortæller hvor det er billigst at lave et kviklån.

Skriv et svar