Rentefrit lån

Et rentefrit lån er ofte noget man ser i forretninger. Her tilbydes rentefrie lån til køb af forretningens varer. Det er ofte ikke forretningen, som tilbyder lånet, men et finansieringsselskab der samarbejder med forretningen og derfor skal man bruge alle pengene på varer ved denne type lån. Det rentefrie lån er altid et forbrugslån, da man bruger penge i en forretning og dermed til forbrug.

Af andre former for rentefrie lån er der mere specielle lån, som f.eks. staten eller kommunen kan give i særlige tilfælde. Nogle gange kan man også få tilbudt en rentefri periode på lånet. Det kan f.eks. være rentefrit i de første 2 år.

Det er også muligt at få et rentefrit lån af familiemedlemmer. Her skal man tjekke med skat inden, da det skal være under et vist beløb og der er visse regler mht. tilbagebetaling.

Den sidste form for rentefrit lån er de såkaldte sharialån til muslimer. Problemet har hidtil været, at den muslimske sharia-lov ikke tillader at muslimer selv tager renter eller betaler renter i forbindelse med lån. Derudover er der særlige regler for, hvilke typer forretninger muslimer må sætte penge i. De må f.eks. ikke investere i spillevirksomhed, alkoholproduktion og tobak.

Skriv et svar