Hurtig lån

Står du og mangler den perfekte kjole til aftenens fest, eller er de dyrere festivalbilletter på nippet til at blive udsolgt? Er pengepungen ikke helt samarbejdsvillig, så kan du optage et hurtig lån nemt og simpelt.

Lånet lever i høj grad op til sit navn – mange låneudbydere tilbyder dig nemlig svar inden for to minutter, og du kan have pengene på din konto allerede samme dag. Det er således hurtig ekspedition, når du lige står og mangler det.

Et hurtigt lån er vigtigt for mange

Du kan hurtigt havne i en situation, hvor du akut har behov for at låne penge. Det kender vi alle, og der findes heldigvis løsninger for det.

Et hurtigt lån er en attraktiv måde at låne penge på for mange, fordi dine behov bliver opfyldt af de online låneudbydere, som der findes et hav af i dag. De behov har banker og de mere konventionelle pengeinstitutter ikke mulighed for at leve op til, da de i højere grad kræver personligt fremmøde og andre fyldestgørende oplysninger fra dig.

Når du ansøger online, kan du hjemme fra sofaen optage et hurtig lån – helt uden besvær. Med hele det danske lånemarked på din skærm kan du på ingen tid danne dig et solidt overblik over de mange låneudbydere, der i dag findes. Det gør det lettere at træffe den rigtige beslutning om hurtig lån og finde frem til det bedste låneselskab, som netop kan imødekomme dine forventninger på kort tid.

Med din research på plads ved de forskellige udbydere er der ikke mange klik på vejen til et hurtigt lån. De online låneselskaber har alle et ansøgningsskema, som du hurtigt kan udfylde. Til forskel fra de traditionelle finansieringsinstitutter kræver de ikke mange informationer fra dig, før du står med pengene indsat på din konto. Her er tiden altså enormt afgørende for, hvorfor mange ønsker et hurtig lån.

Efter at have indsendt ansøgningsformularen kan du forvente et svar inden for ganske få minutter. Det varierer naturligvis fra selskab til selskab – men nogle bryster sig af at levere et svar på ansøgningen inden for et par minutter.

Brug dit hurtig lån, som du vil

En anden tiltrækkende faktor ved hurtig lån er, at du ikke behøver stå til regnskab for, hvad pengene skal bruges til. Hos mange af de mere traditionelle pengeudbydere kræver det en lang og snørklet forklaring på din økonomiske situation og behovet for at låne penge. Online stilles der ingen spørgsmål – og du har derfor helt frie tøjler til at bruge pengene, nøjagtig som du ønsker. Den frihed vægter mange højt, når de skal låne penge. Og mange finder det grænseoverskridende at skulle bringe en lang overbevisende svada om, hvordan og hvad de vil bruge penge på.

Det er derfor kun dig, der har råderet over din økonomi, og ingen andre er indblandet i, hvad du bruger pengene på. Ligeledes føler du ikke, at en bankansat kigger dig over skulderen, hver gang du bruger en krone – for du bestemmer helt selv. Du er heller ikke nødsaget til at dukke op til møder i banken for at diskutere hver detalje i din økonomi. Det styrer du helt selv, uden andres deltagelse i sagen.

Ansøg online – hvad og hvordan?

Mange af de låneudbydere, som du finder på markedet i dag, er altså til stede på nettet. Det betyder som sagt, at du kan sidde hjemme at ansøge om et hurtig lån

Selvom der ikke findes mange krav til dig som låneansøger, findes der dog nogle:

  • Først og fremmest må du ikke være registreret i RKI (som oftest). Det giver dig stemplet som dårlig betaler, og låneudbyderen føler derfor, at de påtager sig en for stor risiko i forhold til, om de får deres penge igen.
  • Du skal have dansk statsborgerskab med bopæl i Danmark. Du kan godt bo i Danmark uden at have et borgerskab i landet, ligesom du kan have dansk statsborgerskab, men bo i udlandet. Begge krav skal indfries, hvis du ønsker et hurtig lån.
  • Da lånet foretages online, skal du underskrive digitalt. Det betyder derfor også, at du skal være i besiddelse af et NemID, som netop fungerer som din underskrift på nettet.

En fast indkomst gennem fast arbejde er et plus i din ansøgning, fordi låneudbyderen vil se dig som en stabil betaler. Dog er det ikke et krav.

Har du fortrudt lånet, lige efter musen ramte ”send”-knappen? Fortvivl ej. Du hænger først på lånet, så snart du har underskrevet den kontrakt, udbyderen eftersender. At sende en ansøgning er derfor uforpligtende, hvis du stadig ikke har sat din underskrift nogen steder.

Send flere ansøgninger af sted på én gang

Når du er på jagt efter et hurtigt lån, er det en god idé at sende flere ansøgninger i samme omgang. Det giver dig mulighed for at sammenligne de endelige lånetilbud, du får fra de forskellige udbydere, med hinanden. Så kan du få det mest attraktive tilbud i hus.

Står du derimod og mangler pengene her og nu, ville det være ærgerligt, hvis den ene ansøgning, du har sendt af sted, af en eller anden årsag ikke bliver godkendt. På den måde har du flere kort på hånden i tilfælde af, at en udbyder skulle vende tommelfingeren ned.

Hurtig lån vs. banklån

Mange stiller sikkert sig selv spørgsmålet: Skal jeg gå efter et hurtig lån eller et banklån? Det kan være svært at svare entydigt på, fordi de to varianter af lån dækker forskellige behov.

For at svare på spørgsmålet er det en god idé at overveje, hvad du ønsker at bruge lånet til. Ønsker du at investere i et hus eller en båd, der dækker over et større beløb, er et banklån som regel den bedre løsning.

Årsagen er, at et stort beløb tager længere tid at betale tilbage, hvorfor et banklån løber over en længere afdragsperiode på mange år. Dog skal du være opmærksom på, at låneprocessen ofte kræver mere af dig og tager derfor længere tid, fordi beløbet er så højt, og banken derfor er nødt til at lave en grundig vurdering af dig, så de ikke mister penge. Det gør således, at vejen, fra du ansøger, til du får pengene udbetalt på din konto, kan være lang.

Derfor skal du ikke vælge et banklån, hvis du kun skal låne et mindre beløb, eller hvis du mangler pengene akut. Her skal du i stedet satse på et hurtig lån, der tilbyder hurtig proces og udbetaling.

På trods af at hurtig lån for det meste henvender sig til låntagere, der ønsker et lille lån, er det altså ikke helt udelukket for låntagere med ønske om et større lån. Der findes efterhånden så mange låneselskaber på markedet i dag, så det er ikke svært at finde frem til nogen, der vil udlåne højere beløb. Du kan derfor bruge et hurtiglån som et supplement i din økonomi og opsparing, så du kan købe en bil eller bare sikre dig mere luft i din hverdagsøkonomi, hvis du ved, at der er bedre tider forude.

Et hurtigt lån – hvornår?

Står du med en nedbrudt bil, lige inden hele familien skal på kør-selv-ferie? Og er opsparingen netop brugt på den forestående ferie, så kan et hurtig lån blive nødvendigt for at betale mekanikerregningen, der kræver hurtig betaling.

En dyr tandlægeregning kan ligeledes komme bag på mange. En betændt tand eller andre smertefulde tandlidelser kræver øjeblikkelig behandling, og du kan ikke vente med at få tandlægen til at tilse dig, før du har sparet sammen til at få den tand ordnet. Derfor er et hurtigt lån oplagt i denne situation, hvor omgående behandling er nødvendig.

Eksamen er over dig, og du skal netop starte på en skriftlig ugeeksamen, hvor tiden er knap og altafgørende. Et par dage inde i eksamen går din computer i sort, og panikken breder sig, for du har ikke råd til en ny. Derfor har du heldigvis mulighed for at optage et hurtig lån til en ny computer, så du med det samme kan komme videre med din opgave og aflevere til tiden.

Som boligejer er du ekstra udsat for at stå med ubehagelige uforudsete regninger. En tagsten kan rive sig løs, et vindue revne eller græsslåmaskinen strejke. Uheld kræver luft i økonomien, og det er ikke alle, som har det. Men med et hurtig lån kan du let skabe det, uden det virker uoverskueligt at låne til reparationer i din bolig.

Vi kan alle havne i situationer som disse, hvor optagelsen af et hurtigt lån bliver relevant og nødvendigt.

Hvor meget kan jeg låne?

Størrelsen på hurtig lån kan variere meget fra låneudbyder til låneudbyder. Du kan låne helt små beløb, eller du kan låne et større beløb eksempelvis til et kørekort, computer eller en motorcykel – det afhænger helt af dit behov.

Dog er det ofte mindre beløb, der lånes, blandt de forskellige låneselskaber. Typisk hvis du mangler penge til en dyr gallakjole på dit gymnasium, eller hvis du mangler motorcykeludstyr og lignende.

Alligevel bliver det mere almindeligt at optage større lån. Flere selskaber udbyder lån på op mod 100.000 kr., så du ikke nødvendigvis er henvist til at gå i banken for et lignende lån.

Afdragsfrie lånemuligheder

Typisk vil et hurtig lån løbe over en kortere afdragsperiode, fordi lånet er karakteriseret ved at have en forholdsvis høj ydelse hver måned. Det gør det naturligvis problematisk, hvis pengene i forvejen er små, og der i løbet af måneden opstår udgifter, som du ikke har været i stand til at forudse. Så kan budgettet hurtigt vælte og skabe ubalance i dine fastlagte økonomiske rammer.

Derfor bør du være opmærksom på, at der i dag dukker flere og flere låneudbydere op, som kan tilbyde dig en afdragsfri løsning, så du kan imødekomme de uforudsete omkostninger, der vil dukke op før eller siden.

Længden af de afdragsfrie perioder er varierende mellem de forskellige udbydere, men nogle tilbyder helt op mod 90 afdragsfrie dage. Med en afdragsfrihed kan du lige efter din økonomiske situation lægge din afdragsfrie periode, når du har behov for det. Her skal du være bevidst om, at det for de fleste af denne type af udbydere gælder, at du skal betale et gebyr før, du kan påbegynde din afdragsfrie periode. Udbyderne skal også tjene penge, så lyder noget for godt til at være sandt, er det også sådan det oftest forholder sig.

Hurtige lån til unge

Når du er ung, har du typisk ikke det helt store økonomiske råderum at gøre godt med. Mange unge studerer og lever på få midler, mens andre er nyuddannede efter flere års studier, der har gjort det besværligt at opbygge en opsparing. Uden en opsparing er du som ung derfor ekstra udsat, hvis du løber ind i uheldige omkostninger, som ingen kan sige sig fri for gennem et helt liv.

Det er de færreste unge med forældre, der selv har så stort økonomisk overskud til at give deres børn de relevante fornødenheder eller låne dem penge til det. Det gør hurtige lån til unge til en god måde at hjælpe dem selv på – enten som et økonomisk sikkerhedsnet eller som sponsorat til studiebøger eller andet relevant studiestof. Det er dyrt at studere, særligt fordi indkomsten er lav og midlerne dyre.

Beskeden økonomi

Med den beskedne økonomi kan det desuden være svært at få råd til andet end rugbrødsmadder og rene sokker, og derfor kan mange unge føle, at de går glip af store oplevelser.

Beslutter du dig derfor spontant for at tage på back packing og udforske eksotiske kulturer i din sommerferie, kan et hurtigt lån være den oplagte mulighed for dig for at føre rejsen ud i livet. Få klik i din sofa kan nemlig føre dig fra et hurtigt lån til alverdens naturskønne områder.

Inden du klikker dig frem til en låneansøgning, skal du dog være opmærksom på den kortere løbetid, som er kendetegnet for hurtig lånene. Det betyder, at du forinden skal sikre dig, at din økonomi er holdbar, og at du kan betale en månedlig ydelse af, som også kan vise sig at være relativ høj.

Hurtige lån uden sikkerhed

Når du ved online låneudbydere ikke skal redegøre for og dokumentere, hvad du bruger dit hurtig lån på, går hurtige lån også under betegnelsen ”lån uden sikkerhed”. Det betyder, at du ikke stiller dit hus, bil eller anden værdi som sikkerhed for lånet og at låneselskabet for deres penge igen.

Med det følger en hurtig afbetaling, fordi låneudbyderne løber en stor risiko ved at lade dig låne uden nogen former for sikkerhed og derfor kræver, at du betaler tilbage så hurtigt som muligt.

De online låneudbydere har således færre krav til dig som lånoptager end de traditionelle pengeinstitutter, og derfor bliver næsten alle godkendt til hurtig lån, hvis de opfylder få krav i ansøgningsprocessen.

Fordele ved hurtig lån

Der er en række fordele ved at optage et hurtig lån. Lad os opridse dem her, så du kan få et klart overblik over lånetypen, inden du ansøger.

  • Dine lånte penge står til fri afbenyttelse – hvad enten det er til at betale uforudsete regninger eller blot til fornøjelse, bestemmer du helt selv, hvad du bruger dem på.
  • Der er ingen, som stiller spørgsmål – og du står derfor ikke til ansvar over for andre end dig selv. Hverken til din økonomis mindste detaljer, eller hvad det hurtige lån skal finansiere. Du har ikke en bankrådgiver til at kigge dig over skulderen, og du kan derfor helt bevare din personlige frihed i lånet.
  • Lånet har en enorm hurtig behandlingstid og udbetaling. Det vil sige, at fra du sender din ansøgning til, du har et svar, går der ved de fleste udbydere kun ganske få minutter. Udbetalingen får du typisk inden for et par dage, mens nogle låneselskaber allerede kan tilbyde dig dem på din konto samme dag, hvis du ansøger tidligt på dagen. Undgå lange ture til banken.

Ulemper ved det hurtige lån

Ligesom du skal have et overblik over fordelene ved et hurtigt lån, skal du naturligvis også have det over de ulemper, der ligeledes kan følge med. Ulemperne er ikke mange, fordi hurtig lån er en god og fleksibel måde at optage et lån, hvis der akut opstår et behov for det. Dog skal du huske på et par ting, inden du optager det hurtige lån.

  • Låneudbyderne tilbyder dig ikke et så fleksibelt lån med mange fordele uden selv at løbe en risiko. Uden en egentlig kreditvurdering af dig og alle dine økonomiske forhold, som pengeinstitutter ville foretage, kan de ikke vide sig helt sikker på, om du overhovedet er i stand til at betale de lånte penge tilbage.Det betyder derfor, at de er nødt til at forsøge at sikre sig på anden vis. Det gør de ved at sætte en forholdsvis høj rente på hurtige lån. Og derfor skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du blot kaster dig ud i optagelse af et lån. For det kan vise sig at blive dyrt i sidste ende.
  • Selskaberne af de hurtige lån forsøger på samme måde at sikre sig økonomisk ved at kræve en hurtigere tilbagebetaling af de lånte penge.Du skal således være opmærksom på, at løbetiden som oftest er kortere, og at du derfor står med en højere månedlig ydelse. Det skal du gøre dig klart i dit budget, så du er sikker på, at din økonomi er rustet til de ekstra månedlige udgifter, som afdraget udgør.

Skriv et svar