Lån penge i fast ejendom

Lån penge i fast ejendom, er den billigste måde at få et lån på. Dette kaldes også et realkreditlån. Hvis man stiller sikkerhed i sit hus eller lejlighed, kan banken eller en anden låneudbyder ofte tilbyde en fordelagtig rente, som man ikke finder andre steder uden at stille sikkerhed.

Det kan f.eks. komme på tale, hvis man har brug for at lave forbedringer ved sin ejendom. Så kan man låne penge, som man garanterer for ved hjælp af fast ejendom. Det farlige ved denne type lån, er hvis man ikke har råd til at betale lånet tilbage. Så kan banken eller låneudbyderen nemlig tillade sig at sætte huset eller lejligheden på tvangsaktion.

En anden situation hvor mange låner penge i fast ejendom er, når man evt. som førstegangskøber skal ud på ejendomsmarkedet. Her er det de færreste, der betaler den fulde pris kontant. Det mest almindelige er derfor at man tager et boliglån i banken samt et lån i ejendommen. Et realkreditlån optages hos et realkreditinstitut, der får pant i ejendommen som sikkerhed for lånet. Lånenes løbetid er fra 1 til 30 år og man kan låne op til 80 procent af den kontante købesum.

Skriv et svar