Bådlån – Lån penge til at købe båd

Et bådlån er lavet til de personer, som gerne vil købe båd, men ikke har pengene til det i kontanter. Hvis man vil have et bådlån, kan man låne pengene i banken eller hos en låneudbyder, som får sikkerhed i båden på samme måde som ved et boliglån eller billån.

Man skal holde øje med de samlede omkostninger som kaldes ÅOP. ÅOP er alle de årlige omkostninger i procent som f.eks. renter og lignende. Med ÅOP kan man nemt sammenligne de forskellige lånetilbud som man får.

Da en båd ofte er et større og mere langsigtigt køb end en bil, kan man få et bådlån, med en længere løbetid end på et billån. Typisk kan man få bådlån med op til 15 års løbetid.

Der er en række obligatoriske afgifter som er ens overalt. Det er f.eks. registrering i skibsregistret, hvis det er en stor båd, eller tinglysningsafgift. Det er et gebyr til staten for at dokumenterne bliver officielle.

Det er normalt ikke noget problem at få et bådlån, uden selv at skulle betale noget i udbetaling. Lånet bliver dog dyrere mht. renten, hvis man ikke selv har lidt til udbetalingen.

Et bådlån er næsten som et billån, hvor banken eller finansieringsselskabet tager sikkerhed i båden indtil lånet er helt tilbagebetalt. Hvis man ikke kan betale alle afdrag, kan det ende med at man mister sin båd og den bliver solgt på en auktion, til mindre penge end den normalt vil kunne indbringe.

Det vigtigste som man skal kigge på, når man vil have et bådlån, er ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Her er alle gebyrer og renter lagt sammen til en procentdel af det lånte beløb og man kan nemt se om man har råd til lånet.

Man skal indhente tilbud fra forskellige pengeinstitutter inden man beslutter sig for hvor man skal låne pengene til en båd. Det er gratis at ansøge om lån, så man kan ikke miste noget på det. Det er en god idé at gøre låneudbyderen opmærksom på at man også indhenter tilbud på bådlån andre steder, så man sikre sig et godt tilbud.

Reglerne mht. hvor meget man kan låne af bådens pris, afhænger om båden er ny eller gammel. Hvis båden er ny kan man låne næsten hele beløbet, hvorimod at man selv skal have lidt penge til udbetaling, hvis båden er brugt.

Skriv et svar