Privatlån

Et privatlån er kort sagt det samme som et forbrugslån. Lånet er uden sikkerhed og man kan bruge pengene til lige hvad man ønsker.

Når man tager et privatlån uden sikkerhed, kan udgifterne være meget høje. Især de meget omtalte SMS privatlån har en ÅOP på flere hundrede tusinde procent. Hvis man tager et SMS lån, er det en god idé at få det betalt tilbage hurtigt. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er renter og gebyrer lagt sammen og omregnet til en procentdel af det samlede lånebeløb.

Når et privatlån er uden sikkerhed, betyder det at banken eller låneudbyderen ikke kan tage hus og hjem fra låneren i tilfælde af at tilbagebetalingsaftalerne ikke overholdes. Ulempen ved at der ikke er sikkerhed for lånet, er som sagt at udgifterne bliver højere, end hvis der var sikkerhed for lånet.

Det er en god idé at tjekke markedet grundigt igennem, inden man binder sig til et privatlån. Der kan nemlig være stor forskel på ÅOP og løbetid, alt efter hvilken firma eller bank man optager lånet hos. Hvis man er registreret i RKI, er det stadig muligt at få et privatlån flere steder.

Skriv et svar