Fastforrentet lån

Der kan være stor forskel på et fastforrentet lån og et flex lån. Tager man et flex lån kan renten enten falde eller stige, uden man selv har indflydelse på det. Fordelen ved et fastforrentet lån, er derfor at man kender rentesatsen og terminsydelserne fra lånets start og man derfor betaler den samme rente, i al den tid man har lånet.

Som udgangspunkt kan det betale sig at tage et fastforrentet lån, hvis renten er høj. I tider hvor renten er lav, er der mange som dropper det fastforrentet lån og tager et flex lån.

Mange mennesker tager et fastforrentet obligationslån, da man har muligheden for at omlægge lånet når man har lyst. Man skal ikke betale skat af en eventuel kursgevinst i dette tilfælde. På nogle fastforrentet lån er det tilmed muligt at få afdragsfrihed i en periode.

Inden man binder sig til en bank eller en låneudbyder med et fastforrentet lån, kan det anbefales at undersøge flere forskellige låneudbydere, så man er sikker på at få det mest fordelagtige fastforrentede lån. Det som man skal kigge efter er ÅOP. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent og er alle udgifter i forbindelse med lånet, som er lagt sammen.

Skriv et svar