Andelsboliglån

Et andelsboliglån er for dem, der har brug for hele beløbet på en gang og løbende vil afdrage på gælden. Andelsboliglånet er ofte et normalt banklån med op til 30 års løbetid. Man afdrager løbende på lånet og sparer dermed op i andelsboligen på samme tid.

Det er muligt at få et andelsboliglån på helt op til 100 % af andelsværdien. Hvis man desuden kan dokumentere, at fremtidige forbedringer vil have positiv indflydelse på andelsværdien, kan mange banker udlåne flere penge end den nuværende andelsværdi.

Hvis man tager et andelsboliglån, kan man få enten fast rente eller variable rente. Vælger man variabel rente, er det muligt at få op til 10 års afdragsfrihed. Kreditten fungerer som en almindelig kassekredit, hvor man får modregningsfordel.

Det er desuden muligt at få afdragsfrie måneder, hvis man ønsker at have lidt ekstra til sig selv f.eks. omkring juletid. Det er også muligt at frigøre værdi i andelsboligen. så man kan realisere drømmen om en rejse, købe en båd eller noget helt tredje.

Der er flere steder på internettet, hvor man kan lave beregninger over andelsboliglån, så man kan vælge det lån, som passer ens økonomi bedst.

Skriv et svar