SMS lån

SMS lån er den allerletteste måde at låne penge hurtigt og enkelt. I modsætning til banker, der kræver en slags garanti for, at du kan betale de penge tilbage, som de har lånt dig, vil udbyderne af et SMS-lån ikke på samme måde have krav til dig, og hvad pengene går til. Med få klik på din mobil kan du hurtigt sende en anmodning om hjælp til penge.

Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån er en variant af et kviklån, der ikke har de samme mange krav som banker og andre pengeinstitutter. Derfor er det en god mulighed for dig, der ikke kan opfylde, hvad banker kræver for at optage et lån. Måske har du ikke noget, som du kan stilles som garant for lånet, for eksempel en bil eller et hus, eller også ønsker du ikke at stå til ansvar for, hvad pengene skal finansiere. Med et SMS lån skal du hverken dokumentere, hvad pengene bruges på eller stille sikkerhed i form af værdifulde ejendele.

Lånet foretages ved hjælp af din mobil – deraf navnet. Du finder frem til den udbyder af lånet, som du ønsker at ansøge hos og sender blot en SMS med de angivelser, som låneselskabet ønsker skal indgå i SMS’en.

Et SMS lån er en lånevariant, som kræver hurtig tilbagebetaling – typisk vil låneudbyderne have pengene tilbage i løbet af 30 dage. Derfor har dette lån en meget kort løbetid

Hvor kan jeg få et SMS lån?

Listen over låneudbydere, der tilbyder SMS lån, er lang.

Alle låneinstitutter har forskellige ansøgerkrav, beløbsgrænser, løbetid og renter. Det er derfor altid en god idé at undersøge deres tilbud og sammenligne dem med hinanden.

Det kan også være en fordel at ansøge flere steder – en SMS-ansøgning er uforpligtende, så længe du ikke har underskrevet en kontrakt med din digitale signatur, NemID. På den måde kan du finde frem til det bedste tilbud og den bedste løsning til netop dig.

Og når de alle lover ekstremt korte svartider, kan du sagtens nå at modtage deres tilbud, inden du beslutter dig endeligt.

Hvorfor optage et SMS lån?

Der kan være mange grunde til at optage et SMS lån. Du kan stå med en glemt regning, der skal betales her og nu, men uden plads i dit budget til at komme regningen til livs. Derfor kan behovet for et lynhurtigt lån opstå, så du kan få regningen ud af verden og undgå at blive registreret RKI som dårlig betaler.

Eller du kan være uheldig at bakke din bil ind i anden bil uden råd til at betale din selvrisiko. Disse uforudsete omkostninger vil dukke op før eller siden, men de kan ramme et uheldigt tidspunkt, hvor din økonomi ikke er rustet til det. Så er SMS lån netop en god mulighed for dig til at løse problemet.

Hvor hurtigt kan jeg få et SMS lån?

Et SMS lån er altså den hurtigste variant af et lån, der tilbydes på markedet. Det bliver ikke lettere at låne penge end gennem det hjælpemiddel, du altid har ved hånden – din mobil.

Du kan havne i en situation, hvor du pludselig får brug for at optage et hurtigt lån, og der er SMS lånet en oplagt mulighed for dig, hvis det ikke kan gå hurtigt nok. Står du med en akut regning eller andre her-og-nu betalinger, kan du gennem mobilen skaffe de penge, der pludselig er opstået et behov for.

Det er altid en god idé at undersøge de forskellige selskaber, der udbyder SMS lån, inden du ansøger. For ligesom ved alle andre lån, kan der være forskel på udbydernes lånetilbud og de endelige låneomkostninger, som du i sidste ende står tilbage med.

Hvor hurtigt får jeg svar fra låneudbyderen?

Når du har afsendt din SMS, vil responstiden på din SMS-ansøgning variere fra udbyder til udbyder. Men karakteristisk for de fleste låneudbydere af et SMS lån er, at du får svar på din SMS inden for ganske få minutter,

Hvornår modtager jeg pengene?

Efter din SMS er afsendt, og udbyderen har godkendt din ansøgning, vil pengene vil blive udbetalt til din konto allerede inden for få timer. Du kan derfor sidde på en restaurant eller lignende i et helt andet land, og inden du har spist færdig, har du pengene på din konto.

Dog afhænger det naturligvis af, hvornår på dagen, du har sendt din SMS. Hvis du med din mobil har ansøgt om aftenen, kan du ikke forvente at få pengene udbetalt samme dag. I så fald vil de gå ind på din konto den næstkommende dag.

Dette er en god idé at have med i dine overvejelser, hvis du går med tanker om at optage et SMS-lån en dag, hvor du virkelig har brug for det – så kan denne oplysning være nyttig. Det ville jo være ærgerligt, hvis du ansøgte et par timer for sent i en økonomisk presset situation.

Hvad koster et SMS lån?

Når du overvejer at optage et lån via SMS, skal du være opmærksom på, at det at det er et dyrt lån. Faktisk er det den dyreste variant på lånemarkedet. Det er det, fordi løbetiden er enormt lav. De 30 dage, som betalingsperioden typisk varer, er ikke lang tid at betale et lån tilbage over.

Fordi låneudbyderne ikke stiller væsentlige krav til dig som lånoptager og ikke foretager en kritisk vurdering af dine økonomiske forhold, så er de nødt til at sikre deres egen økonomi på anden vis. Det gør de ved at lade perioden, du afdrager, være ganske kort, ligesom de sætter en høj rente og ÅOP på lånet. ÅOP dækker over årlige omkostninger i procenter og er altså et udtryk for de samlede omkostninger, der er ved lånet. Det afspejler kort og godt, det fulde beløb, du skal betale tilbage for at låne pengene.

ÅOP’en hos de forskellige låneselskaber, der udbyder SMS lån, er ikke givet på forhånd og varierer derfor meget. Et udgangspunkt er, at de samlede låneomkostninger for SMS-lånet vil udgøre ca. 110-130% af det lånte beløb alt afhængig af, hvor du optager lånet.

De samlede omkostninger for lånet vil variere alt efter, om du vælger en løbetid på 10 dage eller på 30 dage. Desto hurtigere du betaler tilbage, desto mindre vil det endelig beløb også blive. Samtidig er lånets størrelse naturligvis afgørende for det samlede beløb.

SMS lån har dog ikke den størrelse, som traditionelle boliglån og andre store lån. Og derfor er det ikke uoverkommeligt at betale det endelige beløb tilbage, selvom renterne og ÅOP’erne på disse lån er tårnhøje. Du vil derfor som udgangspunkt sagtens kunne betale dit lån tilbage.

Udnyt den store konkurrence på lånemarkedet

Der findes efterhånden mange udbydere af SMS lån på markedet. Det betyder, at konkurrence øges mellem låneselskaberne. Alle udbyderne af lånet kæmper om at kapre lånoptager, og derfor er de nødt til at stille fordelagtige tilbud til rådighed for at adskille sig fra de øvrige konkurrenter.

Den tårnhøje konkurrence har medført, at nogle udbydere tilbyder et rente- og gebyrfrit SMS lån, første gang du optager et lån hos dem. På den måde skal du hverken tænke på høje renter eller ÅOP, som begge er ligegyldige faktorer. Dit første lån kan du derfor betale tilbage uden ekstra omkostninger, og det er kun det beløb, du reelt har lånt, der skal tilbagebetales til låneselskabet.

Her kan det være en god idé at huske på, at det trods alt kun er én gang, du kan gøre det. Mange oplever, hvor let og billigt det var, men kan næste gang få sig en slem overraskelse, fordi de netop ikke har husket de øvrige omkostninger, som lånet tillægges.

Hvor mange penge kan jeg låne?

Da et SMS lån er så let, hurtigt og overskueligt at optage, er det heller ikke de største beløb, som udbyderne her jonglerer med. De få krav, der er til dig som lånoptager, stiller låneselskaberne i en sårbar situation i forhold til, om pengene nogensinde kommer tilbage igen – og det er derfor en del af forklaringen på, hvorfor SMS lån dækker over forholdsvis små beløb.

Det er meget normalt, at låneudbyderne tilbyder dig et lån over SMS på mellem 500-6000 kr. Dog kan du hos enkelte selskaber låne endnu mere, hvis du ansøger om det.

Det betyder, at SMS lån ikke er henvendt til dig, der står og vil købe et hus, bil eller båd. I stedet er SMS lån, der i højere grad er tiltænkt finansiering af en computer eller anden elektronik.

Du står måske og skal på udveksling i udlandet, og et par dage inden har du været uheldig og tabe din mobil, der nu er ødelagt. Har du ikke en opsparing at trække på, vil det i sådan en situation være nødvendigt og oplagt for dig at optage et SMS lån, hvis du ikke ønsker at bede familie eller venner om at låne dig pengene til en ny mobil.

Rejser er et andet køb, hvor SMS lånet vil være en fin løsning. I forhold til beløbet går de to ting godt i spænd. Måske har du længe overvejet at koble lidt af og tage en afslappet ferie med en god bog i Middelhavets vandkant. Det eneste problem har været, at økonomien ikke bare ikke er til det. Her kan et SMS lån være en god løsning for dig. Særligt hvis du forsøger at finde en billig afbudsrejse, hvor det ofte gælder om at være lynhurtig, er den hurtige behandlings- og udbetalingstid ved denne type lån altafgørende.

Hvilke fordele er der ved et SMS lån?

Det kan være svært at overskue, hvad du skal overveje, inden du optager et SMS lån, og hvilke attraktive muligheder, det giver dig. Her opsummerer og lister vi de forskellige fordele op ved netop denne type lån – på den måde får du et bedre grundlag at træffe din beslutning om et SMS lån ud fra.

  • En af de største fordele ved et SMS lån er, at det er meget let for dig at blive godkendt til lånet. Du skal ikke opfylde besværlige krav, og du skal ikke igennem en masse dokumentationer for din indkomst og økonomiske situation, ligesom du heller ikke skal forberede den helt store, overbevisende tale for, hvorfor du skal have lov at låne penge.I stedet kræver låneinstitutterne blot få personlige oplysninger om dig, og du kan derfra bruge pengene på lige det, du har lyst til.
  • Det er heller ikke et krav, at du skal stille en form for sikkerhed. De fleste traditionelle pengeinstitutter kræver en form for værdifuld sikkerhed – enten båd eller bolig, så de er sikre på at dække sig ind og ikke lide økonomisk tab, hvis det viser sig, at du ikke er i stand til at betale dit lånte beløb tilbage.Mange har slet ikke disse former for værdigenstande, som de kan stille til rådighed i forbindelse med optagelsen af et lån – og derfor er SMS lån et lån, der henvender sig til stort set alle.
  • De beløb, som er tilgængelige i et SMS lån, er ikke så store. Det betyder, at du ikke risikerer at tage munden for fuld, når du beslutter dig for at låne penge til at betale en regning eller til at finansiere et drømmekøb.Derfor er et SMS lån en overskuelig måde at låne penge på for de fleste, fordi det netop ikke gælder mange tusinde kroner, som kan vise sig at blive uoverkommeligt at komme til livs. Du når derfor ikke at forgælde dig væsentligt, inden pengene skal betales tilbage.
  • Den absolut største fordel ved et SMS lån må være dets evne til at opfylde et akut behov for økonomisk bistand. Vi kan alle ende i en situation, hvor vi har glemt at betale en regning, og på det tidspunkt er kistebunden tom. I det tilfældige er dette lån en god mulighed, fordi du blot ved hjælp af din daglige følgeven, mobilen, hurtigt og let kan ansøge om lånet.De få minutters svartid og den lynhurtige udbetaling i løbet af få timer, gør SMS lån til et godt sikkerhedsnet at have lige ved hånden – gennem din mobil.

Hvilke ulemper har et SMS lån?

Selvom der er mange gode ting ved SMS-lånet hurtige respons og store fleksibilitet, bør du også være opmærksom på de faldgruber, lånet kan rumme. Vi vil her samle de vigtigste ulemper ved lånet, så du kan opveje ulemper over for fordele.

  • Den største ulempe ved optagelsen af et SMS lån er givetvis, at det er en dyr variant. Lånet bliver dyrt, fordi det tilskrives høje renter og ÅOP. Det gør det, fordi låneinstituttet ikke kræver nogen sikkerhed fra din side.Du behøver ikke stille med værdigenstande, som udbyderen kan trække på i tilfælde af, at du ikke formår at betale dit lån. Det betyder, at de løber en langt større risiko end banker og andre pengeinstitutter. De kræver netop denne type sikkerhed, som gør, at de kan sælge din bolig, hvis du har stillet den som sikkerhed og ikke kan tilbagebetale.Men når låneudbyderen ikke har dette som krav, er de nødt til at sikre sig på anden vis – og det gør de så gennem forhøjede renter og ÅOP. Derfor vil der hurtigt løbe ekstra udgifter på dit lån, som i sidste ende påvirker det samlede tilbagebetalingsbeløb. 

Hvem kan tage et SMS lån?

Overvejer du at ansøge om et SMS lån, skal du gøre dig bevidst omkring forskellige faktorer. Selvom låneinstitutterne i modsætning til bankerne arbejder stort set ikke stiller krav til lånoptager, er de dog alligevel nødt til at stille få.

Unge og SMS lån

Som det ser ud på lånemarkedet her og nu, er det ikke muligt for personer på 18 år eller under at komme i betragtning til et SMS lån. På trods af at låneselskaberne løber store risici ved ikke at opkræve sikkerhed for din tilbagebeting, er de ikke villige til at løbe den i forhold til de helt unge.

Mange udbydere har en aldersgrænse på 21-23 år. Årsagen er, at de fleste før denne aldersgruppe er under uddannelse, og låneselskabet vurderer derfor, at personer i den alder ikke har en stabil indkomst – risikoen for at de kan betale tilbage er således for stor at løbe for udbyderen.

Samtidig er den korte løbetid en anden faktor, som spiller ind i alderskravet. Studerende har oftest ikke luft i deres økonomi til at kunne betale en forholdsvis høj månedlig ydelse.

Økonomi og indkomst

Ligesom beløbet og løbetiden varierer fra udbyder til udbyder, så gør nogle af ansøgningskravene det også.

Nogle låneselskaber foretrækker, at du har et fast arbejde, hvis du ønsker at optage et SMS lån hos dem. Har du ikke det, kan du altså risikere ikke at blive godkendt som låntager. Derfor kan du blive bedt om at indsende din seneste lønseddel som dokumentation på, at du har en fastansættelse. Hos andre udbydere ser de ikke arbejdsløshed som et problem, og det er derfor muligt med et lån over mobilen, selvom du ikke er i arbejde.

SMS lån trods RKI-registrering?

Er det muligt at låne penge, hvis du står listet i skyldnerregistret?

Som udgangspunkt kan du ikke optage et SMS lån, hvis du står skrevet på RKI’s liste over dårlige betalere. Det er et udtryk for, at du ikke kan finde ud af at betale til tiden – og det er de fleste låneudbyderes største skræk.

Alligevel tilbyder enkelte låneinstitutter RKI-registrerede at optage et lån, men det anbefales ikke at optage nye lån, hvis du er RKI’er.

Skriv et svar