Lån til indskud & depositum

[adservice-comparison-feed-iframe]

Når man skal flytte i en ny bolig, kan det være nødvendigt at låne penge til et indskud. Dette kan gøres på flere måder, og det er en god ide at undersøge sine muligheder, inden man beslutter sig for en låneform. Vores præferencer varierer fra person til person, og vores handlefrihed afhænger af privatøkonomi. Nogle vælger at optage et lån i banken eller at lave et kviklån hos en finansiel virksomhed. Der er nogle, som spørger familien til hjælp, og hvis du opfylder de rette krav, er det ligeledes muligt at søge om lån til indskud ved kommunen. Uanset hvilken låneform du overvejer, er der en række faktorer, som du skal være opmærksom på, og første skridt er at danne sig et overblik over de forskellige tilbud.

Lån til indskud ved kommunen

Hvis du flytter i en almen lejebolig, kan du søge om lån til indskud ved kommunen. Det er en støtte, som gives til personer, der ikke er i stand til at betale et boligindskud, og der er særlige krav, som skal opfyldes, når man søger om et boligindskudslån. Din lejlighed eller ungdomsbolig skal være udstyret med et selvstændigt køkken. Lejen må ikke udgøre mere end halvdelen af din årlige indkomst, og den samlede indkomst for husstanden må ikke overstige et beløb på 236.452 kr. pr. 2017 – dette beløb ændres løbende, og du kan holde dig opdateret på kommunens hjemmeside. Ekspeditionstiden for lån til indskud ved kommunen er op til 14 dage, og det er fornuftigt at søge om et beboerindskud, så snart man har modtaget en lejekontrakt. Ansøgningen kan sendes enten med post eller digitalt, hvor du fremsender oplysninger om din privatøkonomi og en kopi af lejekontrakten. Bemærk, at denne ikke må være underskrevet. Et lån til beboerindskud hos kommunen forrentes som hovedregel ikke de første fem år, du bor i boligen.

Lån til indskud i banken

De fleste banker tilbyder et lån til betaling af et depositum. Det er et lån, som optages i form af et forbrugslån eller en kassekredit, og renten varierer fra bank til bank. En kassekredit er et bevilliget overtræk, som kan hæves på din forbrugskonto. I finder sammen frem til det rette beløb, og der er som regel ingen fast dato for tilbagebetaling af kreditten. Et forbrugslån er et lån, som optages i banken til brug ved eksempelvis betaling af et boligindskud. Der laves en aftale om et fast afdrag, og afbetalingen strækker sig typisk fra 3 – 10 år. Renten ved et forbrugslån er ofte højere end ved en kassekredit, men du undgår de røde tal på forbrugskontoen. Til forskel fra at låne penge ved kommunen, kan det være en simplere løsning at låne penge i banken. De har på forhånd kendskab til deres kunders økonomi, og de kan hjælpe dig med at finde frem til en hensigtsmæssig løsning. Det skal dog siges, at når du låner penge i banken, kræves det, at man har en sund økonomi.

Lån til indskud på nettet

Der er efterhånden en lang række af muligheder for at låne penge på nettet. Dette indebærer ofte et kviklån, hvilket tilbydes af diverse finansielle virksomheder. Renten kan være høj, når man optager et lån til indskud på nettet, og det er gavnligt at lave en omhyggelig research. Her på LånPenge.net kan du finde sammenligninger af de forskellige virksomheders lån og renter. Disse kan med fordel bruges til at give et overblik, over dine muligheder for at optage et lån til depositum. Når du optager et kviklån på nettet kræves det, at man ikke er registreret i RKI. Der tages ofte et oprettelsesgebyr, som er højere end ved et lån i banken, og reglerne for afdrag er varierende. Det kan være en fordel at optage et lån på nettet, når der skal betales et depositum, men du skal til hver en tid huske at læse det, som står skrevet med småt.

Lån til indskud af familie

Det kan være svært at finde penge til et indskud, når man er ung og skal flytte hjemmefra. I den forbindelse er der mange forældre, som tilbyder deres børn et indskudslån. Det kan være en billig og overskuelig måde at låne penge på, men der er nogle overvejelser, som man bør gøre sig, inden man tager imod et lån til indskud af familie. Man bør overveje, om det kan have nogle personlige konsekvenser at låne penge af sin familie, og det er fornuftigt at lave en fast afbetalingsplan, som passer begge parter. Der er et stort ansvar forbundet med at skulle låne penge, selv når det gælder familie, og aftaler bør overholdes, så personlige forhold ikke kompliceres.

Når det kommer til at optage et indskudslån, gælder det om at vælge en låneform, som er rigtig for dig og din økonomi. Det er vigtigt at sætte sig ordentligt ind i krav, renter og afbetalingsplan, så din handlefrihed ikke kompromitteres. Et lån til indskud skal ses som en hjælp til en ny start, og ikke en løsning som senere udvikler sig til et problem.

Skriv et svar